OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALARNING OʻZIGA IShONChINI RIVOJLANTIRISh PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Dawkeeva, Aydin Oralbaevna (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada talabalarning oʻziga ishonchini rivojlantirish psixologik fenomen sifatida koʻrib chiqiladi. Oʻziga ishonchning ilmiy-nazariy asoslari, Sharq mutafakkirlari Abu Ali ibn Sino, Abu Nasr Forobiy, Kaykovus, Jaloliddin Rumiy va gʻarb olimlari Z.Freyd, A.Bandura, C.Rogers, A.Maslou va boshqalar qarashlarida ushbu fenomenning oʻrni tahlil qilinadi. Oʻziga ishonchni rivojlantirishda oʻz-oʻzini baholash, oʻzini anglash, stressni boshqarish, ijtimoiy qoʻllab- quvvatlash va mentorlikning roli yoritiladi.