SANOAT OQOVA SUVLARI KIMYOVIY TARKIBINI O‘RGANISh - Artiqov, Maqsud Bahodirovich; Allaniyazova, Mapruza Kidirbaevna; Narbayev, Oybek Xolmirzaevich (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada oqova suv tozalash inshootiga kelib tushadigan sanoat oqova suvlarining kimyoviy tarkibi, asosiy ifloslantiruvchi komponentlarning kimyoviy miqdori va undagi zararli moddalar konsentratsiyasining belgilangan normativ miqdorga nisbatan farqi,ularni aniqlash usullari hamda atrof-muhitga ta’sirini mintaqadagi mavjud bo‘lgan Qizilmiya ildizini qayta ishlash korxonasi oqova suvining misolida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sanoat oqova suvlarini baholash va tozalash texnologiyalarini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.