NUTQIDA OG‘IR BUZILIShLARI BOʻLGAN BOLALARNING IJTIMOIY INTEGRATSIYALAShUVINING MUAMMOLARI - Karlibaeva, Juldiz Amangeldi qizi; Otajonova, Gulyor Alisher qizi (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada nutqida og‘ir nuqsoni mavjud bolalarni jamiyatga integratsiya qilish, ularning kommunikativ rivojlanishi va ijtimoiy moslashuvi masalalari yoritiladi. Tadqiqot tavsifiy va kuzatuv metodlariga asoslangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, erta logopedik yordam va inklyuziv ta’lim bolalarning nutqi hamda ijtimoiylashuvini sezilarli darajada yaxshilaydi. Shuningdek, ota-ona va pedagog hamkorligi muhim ahamiyatga ega. Xulosa sifatida, samarali integratsiya erta aralashuv va kompleks yondashuvni talab qiladi.