QORAQALPOG‘ISTON ShAROITIDA BO‘RSIQLAR POPULYATSIYASI VA GELMINTOFAUNASI - Kizilbaeva, Kumisay Saparbay qizi (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
25 nusxa yovvoyi bo‘rsiqlarda gelmintologik tekshirishlar o‘tkazildi. Tadqiqotlar natijalariga kura bo‘rsiqlarda 16 tur gelmintlar qayd etilgan bo‘lib, ular 3 tip, 4 sinf, 8 turkum, 12 oila va 14 avlodga mansub ekanligi ma’lum bo‘ldi. Ulardan 3 tur sestodalar, 1 tur trematodalar, 3 tur akantotsefalalar va 9 tur nematodalar ekanligi aniqlandi.