QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASIDA EKOBEQARORLAShGAN TABIIY MUHITNI OʻRGANISh METODLARI (tuproq misolida) - Qilichov, Orifjon Alisherovich (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Ushbu maqolada Orol dengizi qurigan tubining hozirgi geoekologik holati, qurigan qismida relyef shakllarining oʻzgarishini tahlil qilish boʻyicha ilmiy yoʻnalishda olib borilgan ishlar hamda landshaftlarda sodir boʻlayotgan oʻzgarishlarni, yer yuzasining tuzilishi va hosil boʻlgan qatlamlarni oʻrganish. Orol dengizining qurigan qismida olib borilgan tadqiqot natijalari tahlil qilindi.