ШИМОЛИЙ-ҒАРБИЙ ЎЗБЕКИСТОН CARABIDAE ҚЎНҒИЗЛАРИ ФАУНАСИ БОЙЛИК ДАРАЖАЛАРИ - Ешмуратов, Адилбай Ялгашбоевич (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Мақолада Шимолий-Ғарбий Ўзбекистон ҳудудида тарқалган визилдоқ қўнғизлар (Coleoptera: Carabidae) фаунаси турлари индивидларининг бойлик даражалари таҳлил қилинган. Олинган натижалар Шимолий-Ғарбий Ўзбекистондаги карабидлар фаунасининг биоэкологик ҳолати ва уларнинг биотоплар бўйича тарқалиш хусусиятларини баҳолашда муҳим аҳамиятга эга.