FUQAROLIK JAMIYATINI RIVOJLANTIRIShDA YOShLARNING FUQAROLIK FAOLLIGINI OShIRISh MASALALARI - Orinbetov, N.T. (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Mazkur maqolada fuqarolik jamiyatini rivojlantirish jarayonida yoshlarning fuqarolik faolligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Yoshlarning ijtimoiy-siyosiy jarayonlardagi ishtiroki, fuqarolik ongi va mas’uliyatining shakllanish omillari yoritilgan. Shuningdek, fuqarolik institutlari bilan yoshlar o‘rtasidagi hamkorlik mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada mavjud muammolar va ularni bartaraf etishga qaratilgan takliflar ilgari surilgan.