NAVOIY VILOYAT NAVBAHOR TUMANINING TARIXIY MADANIY GEOGRAFIK JIHATLARI - Axmedova, Yu.Q.; Saydillayev, S.O. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Maqolada Navoiy viloyatining ko‘hna va navqiron tumanlaridan biri Navbahor tarixi, geografik o‘rni, madaniy geografik jihatlari, ilk qishloq manzilgohlarining paydo bo‘lishi, Navbahor tumani hududi qadimiy turar joylar va madaniyat o‘choqlari, tuman tarixiga oid olib borilgan tadqiqot ishlari, tumandagi tarixiy va arxeologik yodgorliklar, yo‘qolib ketgan nabotot olamining rasmlari, Sarmishsoy darasi va uning atroflarida qoyatoshlar, Arabtepa arxeologik yodgorligi, tumanning tabiiy va iqtisodiy geografik jihatlari ko‘rsatilgan.