OROLNI QUTQARISh XALQARO JAMGʻARMASI: TAShKIL ETILIShI VA FAOLIYATI - Abatov, A.R. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Bu maqolada Orolboʻyi aholisi oldida turgan keskin muammolarni hal etishda asosiy rollardan birini bajarayotgan xalqaro tashkilot Orolni qutqarish xalqaro jamgʻarmasi xaqida soʻz boradi. OQXJning tashkil etilishi va faoliyati, amalga oshirgan loyihalari, jamgʻarma oldida turgan dolzarb muammolar haqida fikr yuritiladi.