ONA TILI DARSLARIDA KREATIV KOʻNIKMALARNI RIVOJLANTIRIShNING METODOLOGIK AHAMIYATI - Qulmuminov, O‘.S. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Ona tili darslarida kreativ ko‘nikmalarni rivojlantirish ta’lim jarayonining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Ushbu maqolada ona tili darslarida kreativ ko‘nikmalarni rivojlantirishning metodologiyasi ilmiy tadqiqot ishlari natijalari asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, kreativ tafakkurni rivojlantirishga qaratilgan ilmiy yondashuvlar o‘quvchilarning nutq madaniyatini o‘stirish, mantiqiy va tanqidiy fikrlashini shakllantirishda muhimligi ilmiy jihatdan asoslangan.