TAXIATOSh SOHILBOʻYI VA SUV OʻSIMLIKLARINI TASNIFLAShNING ASOSIY TUShUNChALARI - Rustamova, S.R.; Utemuratova, G.N.; Otenova, F.T. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Maqolada Taxiatosh sohilboʻyi va suv oʻsimliklarini tasniflashning asosiy tushunchalari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda ushbu oʻsimliklarning ekologik ahamiyati, yashash sharoitlari va tasniflash mezonlari tahlil qilinadi. Metodologik yondashuv sifatida geobotanik va ekologik tavsiflash usullari qoʻllanilib, suv ekotizimlariga ta’sir etuvchi omillar oʻrganiladi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, Taxiatosh sohilboʻyi va suv oʻsimliklari atrof-muhit muvozanatini saqlashda muhim rol oʻynaydi. Tadqiqot xulosalarida bu oʻsimliklarni muhofaza qilish va kelajak tadqiqotlar yoʻnalishlari boʻyicha tavsiyalar beriladi.