NOTT VA DE-MASSA NAZARIYASIGA ASOSAN TUNNEL DIODINING OʻTISH VAQTINI HISOBLASH - Oʻktamova, M.K.; Mamatshoyev, A.A. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Nottva De-Massa nazariyasiga asosan tunnel diodining oʻtish vaqtini diffuziya sigʻimiga va tunnel diodidagi eng yuqori tok qiymatiga bogʻliqligi hisoblangan. Shuningdek, tunnel diodida hosil boʻladigan eng yuqori kuchlanish qiymatiga va eng past kuchlanish qiymati ham tunnel diodining oʻtish vaqtiga ta’sir qilishi kuzatildi. Tunnel diodining oʻtish vaqtini tunnel diodidagi eng yuqori tok qiymatini, eng quyinuqtadagi tok qiymatiga nisbatiga bogʻliqlik nazariyusulda olindi va tajriba natijalariga moslik darajasi tekshirildi.