BOʻLAJAK TABIIY FAN OʻQITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH - Yakubova, B. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Ta’lim sifatini oshirish vazifasini muvaffaqiyatli qilish maqsadida oliy ta’lim tizimida «BKM uchligi - bilish, koʻnikma, malaka»ga oʻxshagan oʻqitishning «bilimdonlik yondashuvi»dan kasbiy faoliyati boʻyicha shakllangan amaliy tajribani (bitiruvchi boʻlajak oʻz ishining koʻzini bilib uning ustasiga aylanishga) bag‘’ishlangan «kompetentlik yondashuvi»ga oʻtish oliy ta’limning dolzarb masalasi hisoblanadi.