BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING KREATIVLIGINI RIVOJLANTIRISHDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING AHAMIYATI - Dauletmuratova, B.M. (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining kreativ fikrlash qobiliyatlarini xalq og‘zaki ijodi namunalaridan biri musiqiy folklor asosida rivojlantirishning ahamiyati va samaradorligi haqida so‘z boradi. Kreativlik ijodiy rivojlanish ko‘rsatgichi sifatida uning mohiyati muqobil ravishda, shaxsning perseptiv, kognitiv va hissiy sohalarining xarakteristikasi nuqtai nazaridan ko‘rib chiqiladi. Kreativlik muammolarni noan’anaviy tarzda hal qilishga va noodatiy g‘oyalarni yaratishga qaratilgan shaxsning aqliy va shaxsiy xususiyatlari jamlanmasi sifatida aniqlashtiriladi.