МАДАНИЯТЛАРАРО МУЛОҚОТДА ФРАЗЕОЛОГИЗМЛАРНИНГ ЎРНИ ҲАҚИДА - Худайбергенов, А.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Мазкур мақолада маданиятлараро мулоқотда фразеологизмларнинг ўрни ва дунёнинг олам манзарасини лисоний нуқтаи назардан ўрганишда антропоцентрик тамойилларнинг хусусиятлари таҳлил қилинади ва маданиятлараро мулоқот тушунчасининг таърифи ва дунё тилшуносларининг фразеология соҳасига оид билдирган фикрлари ўрганилган.