SAKRAL GEOGRAFIYANING О‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Safarov, I.B. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Ushbu maqolada sakral geografiya tushunchasi va uning predmeti bо‘yichа xorijiy olimlarni “sakral geografiya” terminiga bergan ta’riflari, geografikiya fanlari tizimida rivojlanayotgan sakral geografiyani mustaqil soha sifatida rivojlanayotganligi, Sakral meroslarni о‘rganish va asrash sakral geografiyaning vazifalaridan biri – ichki ziyorat va bilish turizmini rivojlantirish bо‘yichа taklif va tavsiyalar bayon qilingan.