MILLIY SPORT TURLARIGA OID ATAMALAR POLISEMIYASI - Babayarov, M.X. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Ushbu maqolada milliy sport turlarida qo‘llanuvchi terminlar hamda ularda sodir bo‘ladigan polisemiya hodisasi xususida so‘z yuritiladi. Ta’kidlash lozimki, milliy sport turlarida mavjud so‘zlardagi ko‘p ma’nolilik jihati har bir millatning lingvokulturologik xususiyatidan kelib chiqib belgilanadi. Atamalardagi polisemiya hodisasini aniqlashda xalqlarning milliy madaniyati, milliy sport o‘yinlari va unga oid terminlarga oydinlik kiritish hamda ularni lingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilish maqsadga muvofiqdir.