INFORMATIKA SOHASIDA YOLO (YOU ONLY LOOK ONCE) ALGORITM METHODLARIDAN FOYDALANILGAN HOLDA BARCHA TURDAGI RASM TASVIRLAR TURINI ANIQLASH - Madolimov, F.E. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Ushbu maqola obyektni aniqlash orqali tasvir turlarini aniqlash uchun YOLO-dan foydalanishni tasdiqladi. YOLO ning tezkor qayta ishlanishi va yuqori aniqligi uni tasvirlarni tasniflash vazifalarida qimmatli vositaga aylantiradi. Obyekt toifalari bir-biriga mos keladigan tasvirlarni ajratishda qiyinchiliklar mavjud boʻlsa-da, umumiy natijalar umid baxsh etadi. Topilmalar shuni koʻrsatadiki, yanada takomillashtirish bilan YOLO turli amaliy ilovalarda tasvir turini avtomatlashtirilgan aniqlash uchun mustahkam yechim boʻlib xizmat qilishi mumkin.