o‘spirinlik yosh davrida tafakkur jarayoniga ta’sir etuvchi psixologik omillar - Djolimbetova, M.M. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Bu maqolada o‘smirlik yosh davrida tafakkur jarayonlarining rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar haqida so‘z boradi. Asosan, o‘spirinlik yosh davrida bolalar umumta’lim maktabining yuqori sinflarida, akademik litsey, kasb-hunar kollejlari hamda oliy o‘quv yurtlarida ta’lim faoliyati doirasidagi tafakkur jarayonlarniga ta’sir etuvchi omillar va berilgan ta’riflari tahlil qilinadi.