ВОПРОСЫ ИЗУЧЕНИЯ КАРАКАЛПАКСКОЙ ЛИТЕРАТУРЫ В ИССЛЕДОВАНИЯХ ПЕРДЕБАЯ НУРЖАНОВА - Бекбергенова, М.Д. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Мазкур мақолада таниқли адабиётшунос, филология фанлари доктори, профессор П.Нуржановнинг адабий асарлари кўриб чиқилади. Олимнинг «Халқ хотираси билан мулоқот», «Ҳәзирги қарақалпақ романы поэтикасы» («Ҳозирги қорақалпоқ романи поэтикаси») монографияларида, шунингдек, қорақалпоқ адабиёти, шеърияти, насри, ва алоҳида муаллифлар ижоди ёритилган. Қорақалпоқ романининг жанр услубий хусусиятлари муаммоси, адабий муносабатлар масалалари, ёзувчиларнинг ижодий индивидуаллиги, қорақалпоқ тарихий романини жаҳон адабиёти контекстида ўрганилиши тадқиқ этилган.