ЛЕКСИЧЕСКИЙ МИНИМУМ КАК СРЕДСТВО ОБУЧЕНИЯ РЕЧЕВОЙ КОММУНИКАЦИИ В СФЕРЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ОБЩЕНИЯ - Сейтенова, В.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Мақолада иқтисодий ҳамкорлик давомида қорақалпоқ мутахассисларининг рус тилида мулокотларининг коммуникатив талабларига мос келадиган ўқув материалини танлаш масаласи ҳақида сўз йўритилади. Унда мутахассислик тил ўргатиш бўйича лингвистик тарқибини танлаш усуллари кўриб чиқилган. Шунончи, савдо-сотиқ ишларида олиб бориладиган иш юзасидан мулоқотга луғавий минимумни таңлаш усуллари таҳлил қилинган. Шу асосда танланган ўқув ўқув материаллар ўқитиш жараёнининг рус тилини ўргатишдаги узлуксизлигини таъминлайди. Шунингдек, мақоладаги тил ашиёларини таңлашдаги тамойиллар чет эллар билан иқтисодий ҳамкорлик ишларида амалий қулланма бўлиб топилади.