Сўзнинг тушунча ифодалаши - Тузикенова, Ж.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2024)
Ушбу мақолада гап тузишда сўзнинг тушунча англатиши, тушунчанинг тўлиқ ёки тўлиқ эмаслиги, конкрет ёки мавҳумлиги ва сўз бойликни оширишда тушунчалар қанчалик аҳамиятга эга эканлиги, шу билан бирга сўз заҳирасини бойитиш ва сўзларни маъноси жиҳатдан тўғри қўллаш орқали ўқувчиларининг нутқини ўстириш масалалари ёритиб берилган.