МАДАНИЯТЛАРАРО МУЛОҚОТ ТУШУНЧАСИНИНГ ТАЪРИФИ - Худайбергенов, А.А. (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Мазкур мақолада ҳозирги замон тилшунослигида тилни ўрганишда «инсон омилини» ҳисобга олувчи антропоцентризм тамойилига асосланиб таҳлиллар олиб борилган ва маданиятлараро мулоқот тушунчасининг таърифи ва дунё тилшуносларининг маданиятлараро мулоқот тушунчасига билдирган фикрлари ўрганилган.