“是” [shì] НИНГ ГРАММАТИК САТҲ ЭЛЕМЕНТИ СИФАТИДА ҚЎЛЛАНИЛИШИГА ОИД АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Тўхтамишев, А. (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Ушбу мақола хитой тилидаги “是” [shì] – боғламасининг гапдаги иштироки таҳлилига доир. “是” [shì] феъли қадимги хитой тилида гапда турли вазифаларни бажариб келган, лекин замонавий хитой тилида унинг қўлланилиш доираси қисқарган. Мазкур мақолада “是” [shì] феълининг морфологик ва синтактик бирлик сифатидаги тадқиқи амалга оширилган.