ЙЎЛОВЧИЛАР ОҚИМИ МОНИТОРИНГИ - Йўлдошев, Д.Ф.; Эргашев, Б.З. (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Бугунги кунда шаҳар йўналишли автобусларда ишончли транспорт хизматини кўрсатиш, жамоат транспортининг йўловчи ташишини доимий равишда кузатиб бориш ва мунтазам таҳлиллар билан боғлиқ. Тошкент шаҳрида йўналишли автобусларга бўлган талаб эса кундан кунга ошиб бормоқда. Мазкур масаланинг илмий ёндашуви, йўловчилар оқимини мониторинг қилиш усуллари таҳлилларини олиб боришни тақозо этади. Мақолада йўловчилар оқимини мониторинг қилиш усуллари ва мезонлари тадқиқ этилган.