KONSENTRATGA AYLANGAN OLMA XOM-ASHYOSIDAN SHARBAT ISHLAB CHIQARISH JARAYONINING TUZILMAVIY MODELI - Abdixalilov, O.U. (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Maqolada Qashqadaryo viloyati Yakkabog‘ tumanidagi “Darmon farm” mevani qayta ishlab chiqarish korxonasidagi tahlillar va tajriba ishlari ko‘rsatilgan. Meva mahsulotlaridan sharbat ishlab chiqarishda eng keng samaradorlikka ega bo‘lgan usullardan biri presslash usulidir. Sharbat ishlab chiqarishda presslash jarayoni, texnologik sanoat sharoitida meva sharbatlarini olishning asosiy usullaridan biridir, presslash davriy va uzluksiz presslashga bo‘linadi. Mevalarni qabul qilishda hosilning sifati va mevalarni holati, o‘lchamlari aniqlanadi. Sharbatni tozalash, haroratni qayta ishlash, filtrlash, to‘ldirish, yopish, sterealizatsiya, yorliqlash, saqlash.