QORQIT ATA JIRLARI HÁM QARAQALPAQLAR TARIYXI - Jawlıbaeva, N. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Maqolada «Qorqıt ata» kitobi va qoraqalpoq xalqi tarixi bilan bog’liqlik tararlari, qoraqalpoq dostonlariga mazkur kitobning tasiri tahlil qilingan.
Keywords: «Qorqıt ata» kitabı; tarix; shajara; Turk hoqonligi; qoraqalpoq dostonlari