ЎЗБЕК ХАЛҚИ ИЖТИМОИЙ-МАДАНИЙ АНЪАНАЛАРИНИНГ ЭТНОПЕДАГОГИК ВА ДИНИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Хажиева, М.С. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Ушбу мақолада, халқ педагогикаси илмий педагогиканинг манбаси эканлиги, олимлар, шоирлар ва ёзувчилар ижодида, ўтмишнинг қадимий педагогик маданиятида замонавий ҳаёт учун зарур бўлган умуминсоний ва миллий қадриятларни танлаш имконини бериши ҳамда этнопедагогика маълум бир халқ, қабиланинг ўзига хос хусусиятларига эга бўлган дунёқараш, тарбиявий ва маданий мероси эканлиги ҳақида сўз боради.