“ШАҲРИЁР” ДОСТОНИНИНГ ЭРТАК ШАКЛИДАГИ АСАРЛАР БИЛАН БОҒЛИҚЛИГИ - Кенесбаева, Ш.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада «Шаҳриёр», «Шийрын Шекер», «Қаншайым», «Муңлық - Зарлық» каби эртак тип сюжетли достонларнинг жанрий жиҳатдан эмас, хусусан ижодкорлик хусусияти бўйича янги эстетик система эканлиги кенг таҳлил қилинади. Шунингдек, «Шаҳриёр» достони ва бошқа қорақалпоқ эртак тип сюжетли эпосларининг яратилиш ва ижро тарихи таҳлил қилинган.
Keywords: «Шаҳриёр» достони; Қурбанбай жиров; О.Кожуров; Қ.Мақсетов; Ж.Хошниязов; ертак тип сюжетли достонлар; «Шийрын Шекер»; «Қаншайым»; «Муңлық - Зарлық»; «Тулым бий» достонлари