КРАТКОЕ СОПОСТАВЛЕНИЕ СЕМАНТИЧЕСКОЙ ДЕРИВАЦИИ В АНГЛИЙСКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Сагатова, З.Б. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада инглиз ҳәм қорақалпоқ тилларидаги от семантик деривациясин айрим солиштирмали типологик тадқиқ қилиш механизми келтирилган. Семантик деривация процессларнинг ўхшашлик ва фарқли жиҳатлари, жумладан тилларда уларнинг тилларда вужудга келиш сабаблари кўрсатиб берилган ва анализланган.