ЕР ОСТИ СУВЛАРИНИ МОНИТОРИНГ ҚИЛИШДА НЕЙРО-ҚАТЬИЙМАС МОДЕЛЛАШТИРИШ - Досымбетов, А.М.; Турдышов, Д.Х.; Жаксулыков, Ш. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Мақолада тегишлилик функцияларини белгилаш учун учбурчакли, трапезоидал усуллардан фойдаланилди. Мамдани ва Сугино қатъиймас хулосалар алгоритми хулоса чиқариш ва қарорлар қабул қилишга қўлланилди. Ер ости сувларини мониторинг қилишда нейро-қатъиймас модел асосида амалга оширилган ҳисоблаш тажрибалари натижалари жадвал ва Matlab пакетининг FLT муҳитидан фойдаланиб 2D, 3D график кўринишда келтирилган.