ADABIYOTDA BADIIY MAHORAT HAQIDA (T.Qayipbergenovning «Uyqısız túnler» povesti asosida) - Sarsenbaev, Q.J. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Maqolada adabiyot nazariyasidagi mahorat masalasi so‘z etildi. Shuningdek, dunyo adabiyoti va qoraqalpoq adabiyotidagi buyuk siymolar asarlaridagi badiiy mahoratning o‘rganilish darajasiga to‘xtaldi. Maqoladagi misollar O‘zbekiston va Qoraqalpog‘iston xalq yozuvchisi, O‘zbekiston Qahramoni T.Qayipbergenovning «Uyqısız túnler» povestidan olindi.