ДИФФУЗИОН ТЕХНОЛОГИЯ БИЛАН GexSi1-x АСОСИДА ГЕТЕРО ВА ВАРИЗОН СТРУКТУРА ҲОСИЛ ҚИЛИШ ВА УНИНГ ОПТИК ХУСУСИЯТЛАРИНИ ЎРГАНИШ - Зикриллаев, Н.Ф.; Кушиев, Ғ.А.; Турсунов, О.Б.; Ҳамроқулов, Ш.И. (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
GexSi1−x гетеро ва варизон структура асосида қуёш элементлари ривожланиши ва яратилиши ҳам жуда қизиқ. GexSi1−x асосидаги бундай конструкцияларни маълум параметрлар ва конструкциялар асосида ишлаб чиқариш сезгирликнинг спектрал минтақасини сезиларли даражада кенгайтиришга имкон беради ва янги турдаги фотодетекторлар, датчиклар ва фотоэлементларни яратишга имкон беради.