НОРЕАЛИСТИК ҲИКОЯДА УСЛУБ РАНГ-БАРАНГЛИГИ - Алланазарова, Ф.К. (ILIM hám JÁMIYET, 2021)
Мақолада ўзбек адабиётида нореалистик талқин ўзига хослигининг намоён бўлиш омиллари Назар Эшонқул ижоди негизида талқин қилинади. Адиб ҳикояларида зулмат ичра нур қидираётган қаҳрамонлар табиати таҳлилга тортилиб, жаҳон адабиёти намоёндаларидан илҳомланиш йўсинларига муносабат билдирилади. Айниқса, маънавий таназзул ва мутелик адиб қаҳрамонлари руҳиятини очиб бериш калити эканлиги даолатланади.