ҚОРАҚАЛПОҚ ЎҚУВЧИЛАРИНИНГ АНЪАНАВИЙ МЕҲНАТ ТАЪЛИМИ ТАМОЙИЛЛАРИ – УЛАРНИНГ МАЪНАВИЯТИ ВА АҲЛОҚИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МЕЗОНЛАРИ СИФАТИДА - Дошниязов, Ж.Қ. (ILIM hám JÁMIYET, 2021)
Мақолада қорақалпоқларнинг анъанавий меҳнат таълимининг асосий тамойиллари, халқ анъаналарида меҳнат таълим анъаналари ва урф-одатларининг ўрни, ўспиринларнинг меҳнат кўникмаларини шакллантириш воситаси сифатида қорақалпоқ халқ ҳунармандчилиги ва ҳунармандчилиги анъаналарининг педагогик имкониятлари, ўспиринларнинг меҳнат фаолиятига муносабати аниқланди.