К.СУЛТАНОВТЫҢ «АҚДӘРЬЯ» РОМАНЫНДА ГИДРОНИМЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Мамбетова, Г.Ж. (ILIM hám JÁMIYET, 2021)
Мақолада К.Султановнинг «Ақдәрья» романида гидронимларнинг тутган ўрни ҳақида сўз юритилиб, гидронимларнинг қўлланилиши илмий асосда баён этилган. Бир қатор гидронимлар бадиий асарлар тилида персонаж ва қаҳрамонларнинг яшаш ўрнини англатиш учун қўлланилади. Мақолада сув объектлари атамаларининг семантикаси анализ қилинган.