«ТАРКИБАДАХШОН» ДОСТОНИ ВА УНИНГ «ГЎРЎҒЛИ» ЭПОСИ ЎЗБЕК ВЕРСИЯСИДА ТУТГАН ЎРНИ - Жўраев, М.; Очилов, Н. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақола Шеробод достончилик мактабининг таниқли намояндаси, Ўзбекистон халқ бахшиси Чори Умировнинг эпик репертуарида қайд қилинган «Таркибадахшон» достонининг сюжет тузилиши ва ғоявий-бадиий хусусиятлари таҳлилига бағишланган.