ИККИНЧИ ЖАҲОН УРУШИ ЙИЛЛАРИДА СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТИ АҲЛИНИНГ ФРОНТДА КЎРСАТГАН ҚАҲРАМОНЛИКЛАРИ - Тошов, К.Т. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақолада иккинчи жаҳон уруш йилларида ўзбек халқининг Буюк Ғалабага қўшган ҳиссаси, ватандошларимиз ҳаёти, жасорати ва матонати ҳамда Сурхондарё вилояти аҳлининг фронтда кўрсатган қаҳрамонликлари, Ватан озодлиги учун жон фидо қилган марҳум азамат жангчиларнинг номларини эъзоз билан тилга олиш, улар билан фахрланиш каби жиҳатлар тадқиқ этилган.