СУРХОНДАРЁ ЗОТ ТИПИДАГИ СУР ҚОРАКЎЛ ҚЎЙЛАРИ РАНГБАРАНГЛИГИНИНГ ИРСИЙЛАНИШ СИФАТЛАРИ - Омонов, М.И. (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мақолада Сурхондарё зот типидаги сур қоракўл қўйларини селекциялашда асосий генетик параметри сифатида рангбаранглиги, ота-она жуфтликлари ирсийланиш ва ўзгарувчанлик белгилари қўйларга ҳослиги, сур қўйларни бир хил(гомоген) жуфтлаштиришда наслида рангбарангликлар ирсийланиш сифатлари янада такомиллашгани, ҳар хил(гетероген) жуфтлашда мустахкамланганлиги келтирилган.