КАСАНАЧИ АЁЛЛАР ФАОЛИЯТИНИНГ МОТИВАЦИОН ХУСУСИЯТЛАРИ - Елмуратова, А. (ILIM hám JÁMIYET, 2019)
Мақолада касаначи аёллар фаолиятининг мотивацион хусусиятлари, хусусан, кичик бизнеснинг касаначилик тури билан шуғулланувчи аёлларнинг ўзига хос ижтимоий-психологик хусусиятлари эмпирик ўрганишда, уларнинг фаолиятидаги шахс типлари, мотивациялари таҳлил этилган. Респондентлардан олинган сўровнома натижалари Т.Элерснинг “Муваффақиятга эришиш мотивациясини ташхис қилиш” ва “Мағлубиятдан қочиш мотивациясини ташхис қилиш” методикалари асосида таҳлил этилиб ўрганилган.