БАДИИЙ ТАСВИРДА КОМПОЗИЦИОН ЯХЛИТЛИК ТУШУНЧАСИ - Алдабергенов, А. (ILIM hám JÁMIYET, 2018)
Муаллиф ўз мақоласида расм чизишни ўқитишда самарали усуллардан бири сифатида композицион яхлитликни аниқ мисоллар билан таҳлил қилган. Таҳлил жараёнида В.А.Фаворскийнинг келтирган усуллари таърифланади. Ваҳоланки, бадиий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси катта аҳамиятга эга эканлиги тасдиқланади.