ЎҚУВ-ТАРБИЯ МАЙДОНИ ВА УНДА ЎҚИТУВЧИ ФАОЛИЯТИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Даўлетмуратова, Э.; Ильясова, З. (ILIM hám JÁMIYET, 2016)
Педагогнинг ижодий потенциали унинг инновацион фаолиятга бўлган қобилиятини белгилайди ва таълимда ислоҳотларнинг самарадорлигини оширади. Мақолада ўқитувчи ижодкорлигининг амалий аҳамияти асосланилган ва ўқитувчиларда педагогик ижодкорликнинг шаклланиш йўллари кўрсатилган. Мақолада узлуксиз таълим тизимида педагогик жараёнларни бошқаришни ташкил этишнинг хусусиятлари ёритилган ва таълим жараёнида самарадорликни оширишга мос келувчи омиллар ишлаб чиқилган. Мақолада Ўзбекистон Республикаси узлуксиз таълим тизимида педагогик тажриба-синов ишларини ўтказиш босқичлари ва тайёрлаш муаммолари очиб берилган.