Бадиий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси - Алдабергенов, А (ILIM hám JÁMIYET, 2018)
Муаллиф ўз мақоласида расм чизишни ўқитишда самарали усуллардан бири сифатида композицион яхлитликни аниқ мисоллар билан таҳлил қилган. Таҳлил жараёнида В.А.Фаворскийнинг келтирган усуллари таърифланади. Ваҳоланки, бади- ий тасвирда композицион яхлитлик тушунчаси катта аҳамиятга эга эканлиги тасдиқланади.