Қорақалпоғистонда узлуксиз таълим тизимида ҳуқуқий таълим самарадорлигини оширишда педагогик фикрларнинг ривожланиши - Утебаев, Т.Т; Алламбергенов, Е.К (ILIM hám JÁMIYET, 2016)
Мақолада Қорақалпоғистонда мустақиллик йилларида педагогик фикрларнинг ҳуқуқий таълим самарадорлигини ривожлантиришга таъсири кўрсатилади. Шунингдек, таълим ва фан соҳасидаги асосий муаммолар ҳусусида сўз юритилади. Олимларнинг билдирган фикр-мулоҳазалари, баъзи муаммолар, шунингдек, ундан мазкур фаннинг келажаги тўғрисида қимматли маълумотлар ўрин олган. Ундан педагогика фани билан қизиққан соҳа мутахассислари қимматли материаллар олишлари мумкин.