BOShLANG’ICh SINFLARDA OʻQUVChILARNING ADABIY TAHLIL KOʻNIKMASINI ShAKLLANTIRISh - Matchonov, Safo (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida adabiyot mustaqil o‘quv fani sifatida o‘z statusiga ega bo‘lgani sababli boshlang‘ich ta’limda ham bolalar adabiyotini o‘qitish metodikasiga metodist olimlar mustaqil o‘quv predmeti sifatida qarash lozimligiilmiy-metodik jihatdan asoslangan. Shuningdek, boshlang‘ich sinflarda badiiy matn ustida ishlash bosqichlariva usullari haqida so‘z yuritilgan.