MAKTAB O‘QUVChILARIDA INTELLEKTUAL SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRIShNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Matmuratova, Gulistan Kamalatdinovna (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Mazkur maqolada intellektual savodxonlik mazmuni, uning tarkibiy qismlari, tanqidiy va mantiqiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, ijodkorlik va muammolarni hal etish kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritilgan.