TOʻYINGAN IKKI ASOSLI KISLOTALAR MAVZUSIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SIMULYATSIYALARNING AHAMIYATI - Aytoreev, Abdiganiy Isaqbaevich; Sherimmatova, Sarvinoz Rasul qizi (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada toʻyingan ikki asosli kislotalar mavzusida raqamli texnologiyalar va simulyatsiyalarning ahamiyati bayon etilgan. Organik kimyo fanini o‘qitishning zamonaviy pedagogik yondashuvlari asosida talabalar organik fikrlash qobiliyatlarini rivojlantiruvchi yangi materiallarni ishlab chiqish, eksperimentlarni loyihalash va natijalarni metrologik talqin qilish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Ta’lim tizimida infratuzilmaviy va raqamli kompetentlikning mavjud muammolari tahlil qilinib, taklif etilayotgan metodikaning samaradorligi asoslandi. Organik kimyoni o‘qitishning o‘quv- metodik tizimini organik fanlar raqamli kutubxonasi, izlanishga asoslangan ta’lim texnologiyalari, teskari ta’lim yondashuvlari asosida takomillashtirishning ahamiyati kompetensiyaviy yondashuv bilan bog‘liqligi ochib berilgan.