XX ASRNING 70-YILLARIDA QORAQALPOG‘ISTONDA KASABA UYUShMALARI FAOLIYATI VA ULARNING JAMIYATDAGI O‘RNI - Erniyazova, Dilarom Bekniyazovna (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqolada XX asrning 70-yillarida Qoraqalpog‘iston Avtonom sovet sotsialistik Respublikasida kasaba uyushmalarining ijtimoiy-siyosiy faoliyati, mehnat munosabatlaridagi o‘rni va jamiyat hayotiga ta’siri tahlil etiladi. Tadqiqot sovet davri kasaba uyushmashunosligi bo‘yicha mavjud adabiyotlar, arxiv materiallariga asoslangan ikkilamchi manbalar va ilmiy nazariy yondashuvlar asosida amalga oshirilgan. Maqola kasaba uyushmalari faoliyatining asosiy yo‘nalishlari, ulardagi tashkiliy tuzilma va mehnat sinfi bilan munosabatlarni ko‘rib chiqadi, hamda ushbu tashkilotlarning mintaqaviy o‘ziga xosligini umumsovet kontekstida baholaydi.