NAMANGAN ShAHRI DEMOGRAFIK JARAYONLARINING GEOGRAFIK TAHLILI - Usmоnоva Yulduz Avazbek qizi; Jumaxanоv Shavkatjоn Zairjоnоvich (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Mazkur maqolada 2010–2025-yillar davomida Namangan shahrida yuz bergan demografik rivojlanish tendensiyalari statistik tahlil qilindi. Tadqiqotda aholi soni, tabiiy ko‘payish, migratsiya jarayonlari, nikoh va ajralish ko‘rsatkichlari o’zgarishi hamda hududiy transformatsiya jarayonlarining o‘zaro bog‘liqligi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shahar hududiy rejalashtirish va demografik siyosatni takomillashtirish uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.