FARG‘ONA IQTISODIY RAYONI ShAHARLARINING FUNKSIONAL TIPOLOGIYASI VA KLASSIFIKATSIYASI - Ne’matova, Madinabonu Abdusattor qizi (ILIM hám JÁMIYET, 2026)
Maqola Farg‘ona iqtisodiy rayoni shaharlarining shakllanishi, funksiyasi, demografik rivojlanish xususiyatlari tahlil qilingan. Shaharlarning mintaqaviy shaharlar tizimidagi o‘rni, ierarxik tuzilishi, demografik salohiyati baholanib, aholi soniga koʻra guruhlashtirildi va klassifikatsiyasi ishlab chiqildi. Olingan natijalar shaharlar rivojlanishini ilmiy baholash, hududiy rejalashtirish, shaharlar yashash muhitining qulaylik indeksini aniqlash va baholashda muhim metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.